Nu komt het leukste en spannendste gedeelte van je reis! Oh nee, eerder het tegenovergestelde, maar het is wel belangrijk. Sla dit deel dan ook zeker niet over. Even door de zure appel heen bijten, maar dan open je wel de weg naar het (veilige) paradijs! 

Zorg er ten eerste voor dat je paspoort nog zeker 6 maanden na de vertrekdatum geldig is. Deze regel geldt voor veel landen in Azië, Afrika en Noord en Zuid-Amerika. Let er ook op dat, net als volwassenen, kinderen en baby’s met hun identiteitsbewijs reizen. Er kunnen uitzonderingen van toepassing zijn in het Schengengebied, maar controleer dit van tevoren. 
Om meer over de regels, gebruiken en gezondheidsadviezen te weten te komen in het land van bestemming, raden we je aan om de onderstaande websites te bezoeken:

Als je een andere nationaliteit hebt, kan je het beste het consulaat van je eindbestemming en eventuele tussenbestemmingen contacteren.

1

2

3

4

Elektronische visa zijn benodigd voor de VS (ESTA), Australië en Canada (ETA)

Internationale reizigers die één van deze landen willen bezoeken kunnen onderworpen worden aan verhoogde veiligheidsmaatregelen en dienen wellicht een elektronische reisautorisatie aan te vragen voordat zij aankomen.

Je kunt dit online aanvragen via de onderstaande websites:

Zo, dat was het saaie (maar nuttige!) gedeelte, nu mag je wegdromen bij je vakantie!